viernes, 25 de febrero de 2011

Bodegas Maciá Batle

Por motivos de una reunió no pudo estar con nosotros Ramón Cervalls gerente de la Bodega Maciá Batle ( Binissalem) presente en el "podium" con su P. de Maria 2008 ( 93) sin olvidar que reserva privada 2006 (91) Maciá Batle 2007 (90) y Llágrima de Sang 2006 (90) peró por teléfono pudimos hacer el programa, una bodega que sabe muy bien compaginar vino i arte, tiene en su galeria una buena colección, nos adentramos en la historia de esta bodega que arranca por el año 1856 ya sus abuelos elaboraban vino en Biniali para comsumo familiar, ya fue en 1998 cuando sus descendientes fundaron una nueva bodega en Santa Maria, siempre han querido que las viñas autóctonas de Manto Negro, y algunas de Callet den el carácter a sus vinos y compaginando con las europeas llegar al consumidor con un vino de su agrado, el enólogo Ramón Vaca ( en la foto) venido de Haro ( Ribera del Duero) no conocia Mallorca, i se percató de su gran potencial que tenian las tierras para hacer buenos vinos,me contó como el P. De Maria nacía de una muy buena colaboración con José Luis Pérez de Ulate (Vinoteca de Palma) hacen el "coupage" mas adecuado a la cosecha recogida hace que sea diferente en cada vendimia, un vino que se ha superado cada año,y seguro que lo veremos en lo mas alto.
Es de destacar que por primera vez han elaborado tres vinos carbónicos( ver en la foto encima de la bota-arte ) Blanco, rosado y tinto de monovarietal Mantonegro destacando sus grandes aromas florales.
Recomendado visitar su bodega en Santa Maria. Emisión el 23-02-2011

miércoles, 16 de febrero de 2011

Miguel Angel Ánima Negra


L'ánima del Miguel Ángel se escapá per els estudis de Radio Pollença , el gran comunicadó edemés de viatxant ( 4 mesos de enades y vengudas per tot el mon cada añy,) en la seve entretenguda charla me contá que els vins que elabora es una feina conjunta duns instusiastes del vi que estimen la terra, que comensaren de res i cada vegade confian en la natura que les fa que cade aiñ sigui un intent per superarsé, no crue que els de fore li axin de mandá com sa de fé, ni els tats ( inclús de la guia que emplei ), el comsumidó es el que sab triá lo que li agrade... un bodegué que li sobre modestia, peró sab que el seu vi fa que el nom de Mallorca sigui conegaguda per tot el mon.

Els (93) puns no li venen de nou, ya está ecostumat,( ya a está en el "podium en altres edicions) i no sol en les guia de Españya, altres com la pregistiosa Guia Parker de EE.UU li va concedí (94) y fa poc va sé seleccionat com el milló vi importad a Australia ( casi res) edemés del Japón.

Varom fer el tats , destecaren els minerals, tant suaus peró a la vagade persistens y que quedaven en boca un llarc tens, un vi molt complexe que domés em hores podriom trobá totes les virtuts dell.

Uns grans vins de canostra, que no les feim el cas que tocaria y edemés alebam molts de defora !! em de cambiá!!!

Gracies a Ánima Negra Vitcultors de Felanix per le vostre feina.

Emisió el 16-2-2011 1 ! recomanat sentirla la poreu descarregá de la nostra página o me enviau un correu .!!!

-
-

miércoles, 9 de febrero de 2011

Robert de la bodega Cap de Barberia ( Formentera)





El Mon del vi de radio Pollença se va vestí de gala en la venguda den Robert de la Bodega Cap de Barberia ( Formentera) y edemés espresement per el programa que li vui egreí, en lo seu Cap de Barberia 2007 (95) continua en el "podium" com en le derrera edició, equesta bodega desde que ha presentad vins a la guia Peñin sempre ha estad en el "podium" fere referenci: 2007, Cap de Barberia 2005 (93)
el 2008 continua en (93) 2009 presenta el conegut 2005 que conserva els (93) y un 2007 tenbé en (93) ,2010 un 2007 (95) ( le mes alte de Balears y el 2011 el 2007 continua em (95), com vos e dit sempre en el lloc mes alt.

En el transcurs del programa en Robert mos contava que el merit de que equets vins egradin als critis ( y per supoxat al públic que es el que es el que mes li interesa) le donen la propia terra, que trectada em estima , bon fer, unas viñes de Fogoneu y Monestrell de mes de 40 aiñs ( de peu franc a Formentera no erribá la filoxera) juntades en el cabernet y merlot en confianse en el seu anólec Xavier Figuerola ( vengut de terres catalanes) fan que siguin uns vins em un carácte unic, ( comentari del Sr. Peñin em el transcurs de un programa) " aún espero mucho mas de esta viña, su potencial en aromas es inmenso y el carácter de su terruño hacen de este vino que sea especial. "

Testarom el ya famós Cap de Barberia 2007 (95) y mostrá encare la seva extreordinaria juventud que conserva, eromátic , floral, en boca molt suau, pas elegant, poc especiat y en tanins molt controlats y el final , maduració... eromátic.....inolvidable, un verdedé pleé de testarló, gracies Robert per fe tant bone feina . Emisió el 9-02-2011

miércoles, 2 de febrero de 2011

Bárbara Mesquida


El Mon del vi va tení el gran pleé de teni a Bárbara Mesquida ( Bodega Jaume Mesquida) (Porreres Pla i Llevant) en doble premi la seva recent maternidad ( una nina, nom Bárbara i será la continuació bodeguera) y els seus (93) puns en un Cabernet Suavignon 2006 i en un Moli de Vent negre 2009 (90) se estrena en el podium, ya li tocava , perque de fa molts de tens ( ya en les primeres guies 1999) ya tenia un promix de 83-88 vol di molt bons.
La gran comunicadora que es la Bárbara,mos introduí en un mon de pinxellades que formen le obre artistica de un vi , com un cuadre,empleant els diferens terreins que tenen, molt diversos, i conxuntant la gran estima que te per la coservasió de la natura ,en el seu germá Jaume ya han comensat en los vins ecológits i fe feines a la viñye en la biodinámica, un programa que va se tant entretungut que mos pesá el tens sense donarnos conte. Gracies per la vostre tasque . Emisió 2-02-2011

Toni Gelabert



El 26-01-2011 Va veni a está en noltros Toni Gelabert de Manacor en los (93) puns de Fangos 2006 ( Pla i Llevant) el puntaxe mes alt fins hare, ya que ya evia estad altres vegades en el podium,, En Toni es una persona que estima la terra, i no ha eturat de esperimentá en variadats ya siguin autótenes con es el Giró del que varen se les primeres recuperades a Mallorca, o en les foráneas , en la ecología, no creu en llaurá le terra, fa totes les feines en la armonia de la lluna ( biodinámica vins en molt de aromes fruitals ) y sempre diu que te molt que eprende.


Mos va confesá que el seu vi preferit es el de Sa Colonia , per el seu minerals que se formen per el petiment de la viña e ne equell lloc. Mos convida a visitá la seva bodega, podrem e mes de voura les viñyes testá el vins que elebora, poreu contettá en la bodega:: vinstonigelabert.com


Vins Toni Gelabert, tembé té un Chardonay 2008,y (91) Negre sa Colonia 2008 (91)


Enhorebone Toni